A YouTube betilt minden olyan videót, amely megkérdőjelezi a koronavírus elleni oltást

Hirdetés:

A Google tulajdonában lévő YouTube eltávolítja és betiltja azokat a videókat, amelyek „orvosilag megalapozatlan” állításokat fogalmaznak meg a koronavírusról és  a nagy gyógyszergyártó cégek által fejlesztett oltásokkal kapcsolatban.

Konkrétan, a YouTube azt közölte, hogy az „összeesküvés-elméleteket” célozza meg,  amelyek azt állítják, hogy az oltásnak aljas célja van, például sterilizálás, elnéptelenedés vagy tömeges megfigyelés.

A Reuters által kapott e-mailben a cég bejelentette, hogy eltávolítja a COVID-19 oltásokkal kapcsolatos „félretájékoztatást elősegítő” tartalmakat.

A „félretájékoztatást” minden olyan dologként definiálja, amely ellentmond a kormány egészségügyi hatóságainak vagy az Egészségügyi Világszervezet útmutatásainak. Tehát minden olyan vélemény, amely alapvetően nem egyezik a hatóságok által elmondottakkal.

A Facebook letiltja a koronavírus oltás elleni hirdetéseket,mert szerintük elriasztja az embereket az oltás igénybevételétől

(Reuters) - A Facebook Inc FB.O tiltani kezdi azokat a hirdetéseket, amelyek kifejezetten elriasztják az embereket az oltástól - közölte a világ legnagyobb közösségi médiatársasága kedden, amikor új influenza elleni oltási információs kampányt is meghirdetette. Az oltásokkal, köztük a COVID-19 oltással kapcsolatos jogszabályok vagy kormányzati politika mellett vagy ellen tiltakozó hirdetések továbbra is engedélyezettek lesznek - közölte a társaság egy blogbejegyzésében.

Hirdetés: