WHO: a koronavírus NEM veszélyesebb mint a szezonális influenza, az elhalálozások tekintetében

utolsoidok képe 2020-10-17
Hirdetés:

A WHO sürgősségi ügyekért felelős ügyvezető igazgatója szerint a világ népességének mintegy 10 százaléka lehet fertőzött a koronavírussal. Mivel csak 1 061 539 haláleset tulajdonítható a koronavírusnak, ez azt jelenti, hogy a fertőzések halálozási aránya nagyjából 0,14%, ami megfelel a szezonális influenzának.

 

Ha ezt a számot összehasonlítjuk a halálozások számával, ez azt bizonyítja, hogy az új koronavírus halálozási aránya nem haladja meg a szezonális influenzával megfertőzöttekét, amit sok szakértő és közeli megfigyelő hónapok óta állít.

„A betegség tovább terjed. A világ számos részén növekszik ”- jelentette ki Ryan. "Jelenlegi legjobb becsléseink szerint a világ népességének körülbelül 10 százaléka fertőződhetett meg ezzel a vírussal." 

A WHO szóvivője, Dr. Margaret Harris tovább magyarázta ezt a „becslést”, amely 10 százalékos volt, és az antitest-vizsgálatok eredményeinek átlagolásából származott a világ minden tájáról, valamint hangsúlyozta, hogy a vírusnak még mindig van „lehetősége” a fennmaradó 90 százalékra folyamatosan kiterjedni, „ha nem teszünk lépéseket annak megakadályozására. ”

Ha a világon körülbelül 7,8 milliárd ember él , a COVID-19 fertőzések teljes száma körülbelül 780 millió ember lenne. Mivel „a globális halálozási arány jelenleg a Sars-Cov-2 fertőzéseknek tulajdonítható 1 061 539 betegnél”, ez egyenértékű lenne a „nagyjából 0,14% -os fertőzési halálozási rátával”, amelyet „összhangban van a szezonális influenzával”.

Dr. Anthony Fauci  ez év február 28-án két kollégájával egy tanulmányban megerősítette, hogy „a Covid-19 általános klinikai következményei végső soron hasonlóak lehetnek a súlyos szezonális influenza következményeivel (amelynek körülbelül 0,1% -os halálozási aránya van"

Még nincs értékelve
Hirdetés: