A Világbank figyelmeztet, a vállalkozások 50 százaléka mehet csődbe, a koronavírus miatt

utolsoidok képe

Dátum: 2020-09-17
Hirdetés:

Alfonso Garcia Mora, a Nemzetközi Pénzügyi Vállalat (IFC) Ázsia és a csendes-óceáni térségért felelős alelnöke a Reutersnek adott interjújában kijelentette, hogy az új koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt a csődök várhatóan 30% -kal emelkedni fognak.

Míg sok vállalkozás moratóriumot kapott a kölcsönök törlesztésére, sok központi bank nem követeli meg a pénzügyi intézményektől, hogy rendszeresen ellenőrizzék e vállalkozások fizetőképességét. Ez - mondta Garcia Mora - „nagyon veszélyes”.

"Az történhet, hogy amikor a bank hat hónap alatt, vagy 12 hónap múlva kinyitja könyveit, rájönnek, hogy a nem teljesítő hitelek aránya nem 2%, hanem 20%" - mondta.

„Ezért nagyon aggódom a válság  miatt. Egészségügyi válsággal kezdtük, ez egyértelmű. Gazdasági válságba kerültünk, és pénzügyi válságba kerülhetünk. ”

A cégek mintegy 50% -ának nem lesz elegendő jövedelme hiteleinek visszafizetésére az elkövetkező évben - mondta Garcia Mora a Világbank és a Nemzetközi Fizetések Bankjának elemzője.

Néhány kivételtől eltekintve Garcia Mora szerint a régió igazságszolgáltatási rendszerei nem voltak felkészülve a fizetésképtelenségi ügyek ugrására. Hiányosak voltak az egyszerűsített módszerek a kisebb cégek számára a csőd bejelentésére és az újrakezdésre - mondta.

"Valószínűleg sok olyan zombi cégünk lesz , amelyek nem lesznek képesek elszámoltatni".

Még nincs értékelve
Hirdetés: