Viganó: A második vatikáni zsinat lecserélte Krisztust "a gyűlölködő zsarnokságra"

utolsoidok képe 2020-08-16
Hirdetés:

A második vatikáni zsinat meggyengítette a pápai monarchiát, mivel "közvetlenül tagadja" Krisztus királyi mivoltát, ezzel a "demokráciát" és a "parlamentalizmust" viszi be az egyházba - mondta Viganò érsek a LifeSiteNews.com oldalnak (augusztus 12).

Azt is mondta, hogy VI. Pál "eltávolította a koronát az Úrról", amikor elvetette a pápai tiarát 1964-ben. Viganó ugyan ezt veszi észre a Krisztus király liturgiája alatt, melyet a liturgikus év végére tettek át, ami eltörölte Krisztus királyságának szociális dimenzióját és csak egy spirituális és eszkatológikus dimenzió maradt.

Viganó számára a zsinat püspökei letaszították a trónról Krisztust, amikor kimondták a vallási szabadságot és egy "eretnek nemzet szóvivői" lettek.

Szerinte "a legnagyobb bűn" letaszítani Krisztust a trónjáról, nemcsak a társadalomból, de "az egyházból is", ami nem volt képes fenntartani Krisztus tanait. Észrevette, hogy nemcsak a civil szférában, de az egyházban is beszélnek arról, hogy Krisztus kegyes uralmát lecserélték "az innovátorok gyűlölködő zsarnokságára, akik tekintélyelvű uralkodása nem különbözik sokat a szekuláris társaiktól, akik új doktrínákat, erkölcsöket és liturgiákat parancsolnak az emberekre".

Még nincs értékelve
Hirdetés: