Viganó: Ferenc pápa egyszerre "pápa" és a pápaság rombolója

Hirdetés:

Viganó megvédte a második vatikáni zsinatról írt kritikáját, miután Thomas Weinandy atya és Raymond J. De Souza azzal vádolják őt, hogy "skizmát" terjeszt (CatholicFamilyNews.com, szeptember 3).

Viganó megkérdezte, hogy vajon hajlandók-e beszélni a "skizmákról és eretnekségekről" ott, ahol azok valóban léteznek: a liberális bíborosok és püspökök között. Az érsek észrevette, hogy a zsinatot kritizálók nem kapnak választ:

"Az egyetlen válasz az, hogy elveszik a beszélgetőpartner legitimitását, kiközösítik és azzal vádolják, hogy az egyház egységét támadja" - mondta Viganó.

Az "eretnekek kalapácsa" lecsap azokra, akik megvédik a katolicizmust.

A heterodox doktrínák és szekularizált szertartások rá lettek erőltetve az egyházra az eltortzult engedelmesség segítségével és azzal, hogy bevezették az ad experimentum újdonságokat - írja Viganó. Kiemeli, hogy a zsinat több ötletét is elítélte volna a Vatikán, ha azt német vagy holland püspökök nem támogatták volna.

Viganó szerint a zsinat a "modernisták puccsa", miközben a naiv katolikusok azt hiszik, hogy Isten ezt "megakadályozná". Ferenc pápával kapcsolatban Viganó azt írja, hogy ő "egyszerre pápa és a pápaság rombolója".

Hirdetés: