Vigandó: A katolikusok nem hagyhatják el az egyházat, csak mert azt megszállták az "eretnekek és paráznák"

utolsoidok képe

Dátum: 2020-09-03
Hirdetés:

A katolikusok nem hagyhatják el az egyházat, csak mert azt megszállták az "eretnekek és paráználkodók" - írta Carlo Maria Viganò érsek szeptember 1-jén a CatholicFamilyNews.com lapnak címzett levelében.

Azonban ha a hívőket arra kényszerítik, hogy segédkezzenek "eucharisztiával kapcsolatos" szentségtörésben, eretnekségben, akkor olyan szentmisét kell keresniük ahol ezeket nem tették meg.

Viganó azt tanácsolja, hogy vissza kell állni a hagyományos latin misére, mert az tökéletesen megfelel a hitnek. A Szent X. Piusz Papi Testvériséget dicséri, amiért ők továbbra is éltetik a hagyományt: "Ezek a papok képviselik az egészséges szálkát a hierarchia szemében".

Lefebvre érsek Viganó szerint a hit kimondója, és ma még relevánsabb az, hogy elítélte a második vatikáni zsinatot. Viganó elmondja, hogy az egyházat befeketíti "a fényűző, római egyház".

Ezért az egyházi milícia feltámadása szükséges, mert "egy fiú sem tolerálhatja azt, hogy az édesanyját feldühítik a szolgák".

Egy "elkeseredett korban élünk, mely nem rendelkezik olyan értékekkel, mint a becsület, szavahihetőség vagy hősiesség" - szerinte ismét fel kell fedezni azt, hogy a keresztény élet egyfajta milícia.

Kiemeli, hogy az Úr segíti a katolikusokat azzal, hogy kiszárítja a mocsarakat és megszünteti a hivatásokat a korrupt szemináriumokban és kolostorokban.

Még nincs értékelve
Hirdetés: