Trumpot katonai kórházba szállították, de jól van

Hirdetés:

WASHINGTON (Reuters) - Donald Trump amerikai elnököt szombaton egy katonai kórházban vitték kezelésre, miután pozitív lett  a COVID-19 tesztje,

Nagyjából 17 órával azután, hogy nyilvánosságra hozta diagnózisát, Trump lassan elindult a Fehér Házból egy várakozó helikopterhez, amelyet a Maryland-i Bethesdában lévő Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központba vitte. Maszkot és  öltönyt viselt, és nem beszélt újságírókkal.

"Úgy gondolom jól vagyok, de meg kell győzödni arról hogy minden rendben van" - mondta Trump a Twitteren közzétett rövid videoüzenetében. "

Trump a következő néhány napban a kórház speciális lakosztályában fog dolgozni elővigyázatosságból - mondta a Fehér Ház sajtótitkára, Kayleigh McEnany.

A 74 éves Trumpnak enyhe láza van az ügyet ismerő forrás szerint. A Fehér Ház orvosa, Sean P. Conley péntek később azt mondta, hogy Trump nagyon jól van, nincs szüksége kiegészítő oxigénre, és megkapta az első adag Remdesivir-t, a Gilead Sciences Inc. által forgalmazott intravénás vírusellenes gyógyszert.

Péntek késő tweetjében az elnök ezt írta: „Jól vagyok! Mindenkinek köszönöm. SZERETLEK BENNETEKET!!!"

 

Mike Pence alelnök, aki átvenné az elnöki feladatokat, ha Trump súlyosan megbetegedne, negatív eredményt produkált - mondta a szóvivő. A 61 éves volt indiana kormányzó saját rezidenciájából dolgozik, több mérföldre a Fehér Háztól.

 

Trump kora és súlya miatt nagy kockázatnak van kitéve. Hivatalában töltött ideje alatt látszólag jó egészségnek örvend, de nem sportol.

Conley korábban elmondta, hogy Trump kísérleti kezelést kapott, a Regeneron REGN-COV2 -jét, amely a monoklonális antitestekként ismert számos kísérleti COVID-19 gyógyszer egyike, amelyet számos betegség kezelésére használnak.

Trump cinket, D-vitamint, famotidint, melatonint és aszpirint is szed - mondta Conley.

 

Hszi Csin-ping kínai elnök, csatlakozva az itthoni és külföldi jóakarókhoz, szombaton üzenetet küldött Trumpnak és feleségének, mielőbbi gyógyulást kívánva nekik - jelentette a kínai állami televízió.

 

 

Hirdetés: