Trump valószínűleg támadást indít Irán ellen, hogy megnyerje a választást

utolsoidok képe 2020-08-17
Hirdetés:

A befektetőknek fel kell készülniük arra, hogy Trump katonai akcióval próbálja egyesíteni az Egyesült Államokat annak érdekében, hogy ne bukja el a novemberi választásokat – mondta Michael Harris, a Cribstone Strategic Macro alapítója a CNBC-nek.

 
 

A piacok a demokrata Joe Biden győzelmére készülnek november 3-án, de Harris úgy látja, hogy a befektetőknek „védelmi eszközöket” kell keresniük a tőzsdéken annak érdekében, hogy megvédjék magukat egy extrémebb lépéstől Trump részéről, mellyel a megalázó vereséget próbálja elkerülni a választáson.

„Ez nem arról szól, hogy mit csinál a választás után… ez arról szól, hogy mit csinál majd azért, hogy biztosítsa, hogy ez nem történik meg és ezért úgy gondolom, a geopolitika különösen forró lesz a következő hónapokban, a befektetőknek ezért ez alapján kell védekező eszközöket vennie” – mondta Harris.

Harris szerint a legvalószínűbb az, hogy Iránt vagy Venezuelát megtámadja az Egyesült Államok, ezzel Trump elnök „egy zászló alá tudja egyesíteni” a jelenleg igencsak megosztott országát.

Harris úgy látja, most az olajcégek és a védelmi vállalatok részvényeit érdemes zsákolni.

„Szóval nekem az üzenet az, hogy egy súlyos katonai agresszió egy olyan esemény, melynek nem szabad meglepetést okoznia a befektetők szemében” – mondta Harris.

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hirdetés: