Trump: a háttérhatalom és a gyógyszergyártó cégek szándékosan lassítják a vakcina tesztelését

Hirdetés:

Az amerikai elnök a Twitteren megvádolta szombaton az országos gyógyszer- és élelmiszer-felügyeletet (FDA), szerinte a hatóságnál bizonyos körök szándékosan lassítják a koronavírus elleni oltás fejlesztését a novemberi elnökválasztásig. 

 

Donald Trump egy Twitter-üzenetben azt írta, „a háttérhatalom vagy akárki az FDA-nél nagyon megnehezíti a gyógyszergyártók számára, hogy megkezdjék az embereken történő klinikai kísérleteket az oltóanyagokkal. Nyilvánvaló, hogy el akarják csúsztatni a választ november 3. utánra. Ehelyett a gyorsaságra kellene koncentrálniuk és életeket menteni!”- írta az amerikai elnök. A bejegyzés címzettje Stephen Hahn volt, az FDA főigazgatója.

 

Mindez azután jelent meg, hogy az FDA egyik magas rangú tisztségviselője azt mondta, hogy benyújtaná a lemondását, ha a Trump-adminisztráció anélkül engedélyezné egy koronavírus elleni vakcina legyártását, hogy meggyőződtek róla, hogy az oltóanyag valóban hatékony és biztonságos.

 

Az FDA illetékesei biztosítottak mindenkit arról, hogy nincs rajtuk politikai nyomás és kizárólag a tudományos szempontok alapján járnak el.

Amint ez megváltozna, lemondanék, ezzel is jelezve az amerikai közvélemény számára, hogy valami nincs rendjén” - mondta a Reutersnek Peter Marks, az FDA biológiai értékelésért és kutatásért felelős központjának az igazgatója.

Címkék: hirek, USA, covid-19 vakcina, Donald Trump Forrás: mti.hu

Hirdetés: