Tovább éleződik a feszültség a Dél-kínai-tengeren

utolsoidok képe 2020-08-29
Hirdetés:

A kínai haditengerészet távozásra szólított fel egy amerikai rombolót, amely a Dél-kínai-tenger Peking által sajátjának tartott részén hajózott – jelentette a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna tegnap a kínai hadsereg közlésére hivatkozva.

Li Hua-min, a hadsereg déli műveletekért felelős parancsnokságának szóvivője elmondta: az amerikai haditengerészet Martin nevű rombolója engedély nélkül hajózott be Kína felségvizére a Hszisa-(Paracel-)szigetek közelében. Hozzátette, a kínai tengerészeti és légierő figyelte a rombolót és távozásra szólította fel.

 

Az amerikai romboló egy nappal azután hajózott be a vitatott területre, hogy a South ­China Morning Post hongkongi lap értesülése szerint Kína két rakétát indított a Dél-kínai-tengerre.

 

A lapnak a kínai hadsereghez közel álló egyik forrás elmondta: a rakéták kilövésével Peking arra a potenciális kockázatra akart válaszolni, amelyet az amerikai katonai repülőgépek és hadihajók egyre gyakoribb látogatásai jelentenek a tengeren.- Írta meg a Magyar Nemzet.

Még nincs értékelve
Hirdetés: