A török elnök szerint, nem elfogadható a tűzszünet az Azeri-örmény háborúban, tovább kell harcolni

Hirdetés:

Elfogadhatatlan, hogy az EBESZ minszki csoportja most tűzszünetet követeljen Hegyi-Karabahban - mondta Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök az ország parlamentjének mondott beszédében. 

"Meg akarom ismételni, hogy Törökországként Azerbajdzsán mellett állunk a hegyi-karabahi harcban" - mondta Erdogan, hozzátéve, hogy az EBESZ Minszk-csoportjának követelnie kell Örményországtól, hogy vessen véget a szakadár régió "megszállásának". .

Törökország bármilyen eszközzel támogatja Azerbajdzsánt, ami összhangban áll a "két állam, egy nemzet" elvvel - mondta a török ​​elnök.

Erdogan bírálta a Franciaország, Oroszország és az Egyesült Államok által vezetett minszki csoportot is Jereván és Baku közötti békemegállapodás közvetítésének kísérletei miatt, mondván, hogy "tűzszüneti felhívásoknak  az évek óta tartó konfliktus  miatt" nincs értelme.

Erdogan szerint tárgyalásokat folytatott Franciaország, Oroszország és az Egyesült Államok elnökével a Hegyi-Karabah kérdésében, ám ezek nem hoztak gyümölcsöt.

"Testvéreink nem térhetnek vissza a földjükre. És ha nincsenek eredmények, ideje cselekednünk" - mondta a török ​​elnök, hangsúlyozva, hogy a régióban csak akkor lehet állandó békét elérni ", ha Örményország elhagyja az általa elfoglalt azerbajdzsáni földeket. ".

Szeptember 27-én kirobbantak Örményország és Azerbajdzsán közötti harc a szakadár régió miatt, mindkét fél egymást hibáztatta a harcok kirobbanásáért. Azóta több tucat ember halt vagy sebesült meg mindkét oldalon.

Hirdetés: