Timmerevers német püspök: támogatni kell a homoszexuális párok megáldását

Hirdetés:

DRESDEN, Németország, 2020. október 1. ( LifeSiteNews ) - Heinrich Timmerevers német püspök felszólítja az egyházat, hogy „fejlessze tovább és erősítse a homoszexuálisok elfogadását és toleranciáját közösségünkben és az egész egyházban”.

Azt is elmondta, hogy támogatja a homoszexuális párok megáldását. Arra a kérdésre, hogy „örömmel fogadná-e” egy ilyen áldás jóváhagyását a katolikus egyház részéről, a drezdai püspök egyértelmű „Igen” -nel válaszolt.

"Természetesen át kell gondolkodnia hogy az áldás milyen formátumú legyen" - mondta a Katholisch.de-nak adott szeptember 28-i interjúban . - De alapvetően örülnék egy ilyen nyitásnak.

Timmerevers azzal érvelt: „A kérdés az: Mit áldjak meg? Áldom az embereket. És ha valaki előttem áll és áldást kér - hogyan utasíthatom el hogy megáldjam? Az áldás Isten ajándéka. ”

Az interjúban azonban nem az egyes homoszexuális személyek megáldásáról kérdezték, hanem „homoszexuális párok megáldásáról”, akik kapcsolatukért az egyház áldását kérik.

Szabadkőműves terv a Katolikus Egyház tönkretételéhez

(Az alábbi elképesztő dokumentum egy két évvel ezelőtt elhunyt magyar katolikus pap hagyatékából való. Alig pár napja, hogy a pap személyes iratcsomói közül előkerült. Szerzője, múltja, eredete ismeretlen, s mivel őrzője már meghalt, tőle megtudni sem áll módunkban. Hasonló fajtájú irományok már régóta keringenek a világban.

Hirdetés: