Texasban a gyerekek nem vehetnek részt az oktatási rendszerben, ha nem oltatják be magukat koronavírus elleni vakcinával

Hirdetés:

TEXAS, 2020. augusztus 25. ( LifeSiteNews ) - Annak ellenére, hogy sok gyermek nem jár az iskolába, mert távoktatás keretében otthon tanul  a Texasi Állami Egészségügyi Szolgálat úgy döntött, hogy ragaszkodik ahhoz hogy a tanulók megkapják a koronavírus elleni oltást.

Az iskolában vagy az online oktatási rendszerben való részvételhez szükség lesz az oltás elfogadására.

 

"Bár létezik olyan állami törvény, amely megengedi a diákoknak, hogy minden szükséges oltás nélkül részt vegyenek az iskolában, ez a törvény a rendkívüli vagy járványhelyzet idején az állami és helyi egészségügyi hatóságok számára felhatalmazást ad arra is, hogy kizárják az iskolából azokat a hallgatókat, akik nem oltották be magukat".

Miután a COVID-19 leállította az alap oltási programot, így sok gyerek nem kapott rutinszerű gyermekkori oltást sem.

Az egészségügyi tisztviselők attól tartanak, hogy az oltások számának csökkenésével fokozódik fog  a kanyaró, a mumpsz  a szamárköhögés vagy COVID-19 megfertőződésének lehetősége .

„Ez félelmetes tendencia az egészségügyi vezetők számára. Nem akarunk járványoktól szenvedni, a járványok előtt  kell haladnunk egy lépéssel ”- mondta a Metro Health Immunizációs Klinika vezetője.

"Tudjuk, hogy elég csak egy embernek megfertőződnie, és elterjed a járvány" - mondta Groomer.

A diákoknak „regisztrálniuk kell az iskolába való belépéshez vagy az online oktatási renszerbe való részvételhez” - folytatta Groomer. Az iskolák „immunizációs nyilvántartást fognak vezetni, így tudni fogják ki van beoltva és ki nem”.

Címkék: hirek, covid-19 vakcina, Texas, USA Forrás: mti.hu

Hirdetés: