Tajvan vadászpilótákat képez ki, egy esetleges kína elleni válaszcsapáshoz

Hirdetés:

MOSZKVA (Szputnyik) - A tajvani Nemzetvédelmi Minisztérium kiképző pilótákat képez arra, az esetre hogy, reagáljanak a kínai harci repülőgépek esetleges támadására, mondta a Taiwan News miniszteri forrása.Kína és Tajvan közötti kapcsolatok a egyre rosszabbak.

Kína határozottan tiltakozott Keith Krach, az Egyesült Államok gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkárának tajvani látogatása ellen. 

A Taiwan News szerint kínai katonai repülőgépek pénteken és szombaton több tucatszor léptek be a tajvani légvédelmi zónába , állítólag  így tiltakozva az Amerikai politikus látogatása ellen.

A forrás szerint a tajvani Légierő parancsnoksága további kiképzéseket indított, és utasította a pilótákat hogyan védekezzenek a támadó Kínai vadászgépek ellen, ha azok támadást indítanának, valamint, hogy elkerüljék a helyzet teljes fegyveres konfliktussá való válást.

A légierő teljes mértékben védekező álláspontot képvisel, és kijelentette, hogy nem fogunk először tüzet nyitni, de nem  mondunk le az "önvédelmi ellentámadás jogának gyakorlásától" - jelentette a Taiwan News.

A forrás hozzátette, hogy a helyzet megköveteli a nemzetközi normák betartását, de "ha a hadseregünket megtámadják, akkor mindenképpen visszalövünk".

 

 

29 kínai vadászgép sértette meg Tajvan légterét

Kínai harci repülőgépek sorozatban már a második napon repültek át szombaton a Tajvani-szoros középvonalán. A kínai védelmi minisztérium pénteken jelentette be, hogy hadgyakorlatot kezdenek a Tajvani-szoros közelében. A gyakorlat egybeesik azzal, hogy csaknem egy hónap leforgása alatt már a második magas rangú amerikai tisztségviselő látogat a Kína által magáénak tartott, ám saját kormányzattal rendelkező szigetre.

Hirdetés: