Tagle bíboros folytatja az emberek érzékenyítését az új egyesített globális egyház elfogadására

utolsoidok képe

Dátum: 2020-09-12
Hirdetés:

Római Híradó, 2020. szeptember 11., 05:30, MT ( CNA ). - A sokféleség nem rossz dolog - mondta Luis Antonio Tagle bíboros egy szerdán közzétett interjúban, megjegyezve, hogy a hiteles kapcsolatokon belüli párbeszéd segíthet a katolikusoknak abban, hogy felismerjék azokat az embereket, akikkel testvérként találkoznak.

A Torino Főegyházmegye újságjának, a La Voce e il Tempo-nak nyilatkozva Tagle azt mondta, hogy „a párbeszéd akkor következik be, amikor tudatában vagyunk annak, hogy az emberiség általl mind testvérünk vagyunk. Akkor történik, amikor rájövünk, hogy ebben az emberiségben, amely egyesít minket, vannak olyan dolgaink, amiket megoszthatunk egymással.

"Ha ebből a közös mezőből indulunk ki, akkor azt is felfedezhetjük, hogy a sokféleség - amely ugyanolyan valóságos, mint az emberiségben való közösség - nem ellenség" - folytatta. "Úgy gondolom, hogy abból kell kiindulnunk, amely összeköt bennünket annak megértése érdekében, hogy a másik a maga sokféleségében nem jelent veszélyt."

Az augusztus 7-i Torinóban készült interjút szeptember 10-én tették közzé. Tagle bíboros a Vatikán Népek Evangelizációs Kongregációjának prefektusa és a Caritas Internationalis globális katolikus jótékonysági szervezet elnöke. 

Még nincs értékelve
Hirdetés: