Szabadságot akarunk, skandálta több ezer tüntető Londonban, a koronavírus szigorítások elleni tüntetésen

Hirdetés:

 A tüntetők a második hétvégén tűntetnek Londonba, a koronavírusra korlátozások ellen, a rendőrség arra figyelmeztetett, hogy feloszlatják a tűntetést ha a tűntetők nem tartják be a szociális távolságot.

Több ezer ember gyűlt össze szombaton a Trafalgar téren, szemtanúk állítása szerint, többen vannak, mint a múlt hétvégén tartott hasonló rendezvényen. 

A tüntetők táblákat tartottak a magasba, brit zászlókat lengettek valamint külőnböző felszólalókat hallgattak meg. Fütyülnek, tapsolnak valamint a szabadságot szót skandálják.

Az RT szerint a tér tele van emberekkel, többségük nem visel maszkot.

Múlt szombaton több mint 30 embert tartóztattak le, miután a rendőrök összecsaptak a tüntetőkkel. 

Az Egyesült Királyság kormánya jelentős kritikával szembesült, amiért szigorú új szabályokat vezettek be szeptemberben, amelyeket  életbe léptettek a Covid-19 terjedésének megállítása érdekében. 

Az embereknek mostantól nem engedélyezett a hat főnél nagyobb csoportokba való összejövetel, és az állampolgárok nagy pénzbírsággal sújthatók, ha nem hajlandók karantinba maradni, amikor a közegészségügyi tisztviselők erre utasítják őket. 

Az éttermeknek és kocsmáknak nemrégiben utasítást adtak, hogy 22 órakor hagyják abba az ügyfelek kiszolgálását. Az országban új koronavírus-esetek nőttek, de az emelkedés nem vezetett a halálozások észrevehető növekedéséhez.

Címkék: hirek, London, covid-19, koronavírus Forrás: www.rt.com

Hirdetés: