Spanyol szabadkőművesek szerint: Ferenc pápa elfogadja a szabadkőműves elveket

Hirdetés:

A Fratelli Tutti szövegben Ferenc pápa lefoglalja az "Egyetemes Testvériséget", a szabadkőművesség nagy elvét, írja a Gran Logia de España a MailChi.mp oldalon.

A spanyol polgárháború alatt (1936-1939) a Gran Logia de España, Spanyolország legnagyobb szabadkőműves szektája részt vett az egyház véres üldözésében.

A Logia kifejti, hogy a kőművesség alapja egy "egyetemes testvériség" felépítése, ahol az emberek "testvéreknek" nevezik egymást, a saját hitvallásukon, ideológiájukon, kultúrájukon vagy nemzetiségükön túl.

Hozzáteszi, hogy ez a "testvéri álom" ütközött a "vallási fundamentalizmussal", amely a katolikus egyház esetében kemény szövegekhez vezetett, amelyek elítélték a "szabadkőművességgel szembeni toleranciáját" a 19. században.

A szabadkőműves "tolerancia" fő jellemzője és jekszava az egyház elleni gyűlölet volt és továbbra is az. A szabadkőművesek hangsúlyozzák, hogy ők változatlanok maradtak, miközben a Ferenc-egyháza megváltozott: "Ferenc pápa utolsó enciklikája megmutatja, hogy a jelenlegi katolikus egyház milyen messze van korábbi pozícióitól".

Hirdetés: