Sao Pauló kormányzója kötelezővé akarja tenni a koronavírus elleni oltást

utolsoidok képe 2020-10-17
Hirdetés:
Brazília legnépesebb városának kormányzója megígérte, hogy a Covid-19 elleni oltás kötelező lesz a város lakói számára. A nyilatkozat gyorsan összecsapáshoz vezetett az ország elnökével.

Joao Doria, Sao Paulo kormányzója újságíróknak elmondta, hogy az oltás akkor kezdődik, amikor a vakcinát engedélyezi az Országos Egészségügyi Felügyeleti Ügynökség (ANVISA).

"Sao Paulóban ez kötelező lesz, kivéve azokat, akik orvosi igazolással rendelkeznek arról, hogy nem lehet őket beoltani" - mondta Doria.

A helyi média arról számolt be, hogy a Sao Paulo-i kormány reméli, hogy a kínai CoronaVac oltást a szabályozó időben jóváhagyja, hogy decemberben megkezdhesse az egészségügyi személyzet oltását. A vizsgálatok várhatóan ezen a hétvégén fejeződnek be, az eredmények hétfőn készülnek el.

Jair Bolsonaro Brazília elnöke viszont azt mondta Doria megjegyzésére reagálva, hogy az Egészségügyi Minisztérium biztosítja az oltást  "anélkül, hogy azt kötelezővé tenné". Két törvényt idézett, amelyek szerint a szövetségi kormány feladata annak eldöntése, hogy kötelező oltást végezzen-e.

Ez egyébként nem az első eset nemrég a Fülöp-Szigeteki elnök jelentette be, hogy mindenkit kötelezően be kell oltani a COVID-19 elleni vakcinával.

Még nincs értékelve
Hirdetés: