Oroszország szerint az USA forradalmat akar kirobbantani Fehéroroszországban

utolsoidok képe

Dátum: 2020-09-16
Hirdetés:

Moszkva (Reuters) - Oroszország szerdán azzal vádolta Washingtonot, hogy megpróbál forradalmat kirobbantani Fehéroroszországban.

Az augusztus 9-i választások óta tömeges tüntetések vannak, választási eredmények meghamisítása miatt.

A Lukasenko hétfőn Oroszországba utazott, első tárgyalásaira Vlagyimir Putyin elnökkel a válság kezdete óta, Putyin és Lukasenko megeggyeztek egy 1,5 milliárd dolláros hitelcsomagban a Fehéroroszországi gazdaság  számára..

Szerdán Szergej Naryshkin, az orosz SVR Külső Hírszerző Szolgálat vezetője azzal vádolta Washingtonot, hogy a kulisszák mögött Lukasenko megdöntése érdekében puccsot hajt végre, ez Moszkva eddigi legerősebb retorikája a válság kapcsán.

"Lényegében egy rosszul leplezett kísérletről beszélünk egy újabb" színes forradalom "és egy alkotmányellenes puccs megszervezéséről, amelynek  semmi köze nincs a belorusz állampolgárok érdekeihez" - idézte a RIA hírügynökség.

Washingtont azzal vádolta, hogy kormányellenes bloggereket finanszírozott és aktivistákat képzett civil szervezeteken keresztül, valamint támogatta őket, köztük Sviatlana Tsikhanouskaya ellenzéki vezetőt, aki a rendőri intézkedés elől Litvánia menekült el.

"Az SVR információi szerint az Egyesült Államok kulcsszerepet játszik Fehéroroszországban" - mondta.

Még nincs értékelve
Hirdetés: