Oroszország megerősítette, Líbiai és Szíriai zsoldosok is harcolnak az Azeri-örmény háborúban

utolsoidok képe

Dátum: 2020-10-01
Hirdetés:
Moszkva elítélte a „külföldi zsoldosok és terroristák”  alkalmazását az Azerbajdzsán és Örményország közötti konfliktusban  fenyegetésnek nevezve őket az egész régió számára, amelyet „azonnal” vissza kell vonni.

„Az illegális fegyveres csoportok katonáit, különösen Szíriából és Líbiából” szállították a konfliktus zónába „annak érdekében, hogy közvetlenül részt vehessenek a harcokban ” - áll az orosz külügyminisztérium szerdai közleményében, amely a legutóbbi jelentéseket kommentálja, hozzátéve: „Mélységesen aggódik” a zsoldos katonák jelenléte  miatt, amely „hosszú távú fenyegetéseket jelent a régió összes országának biztonságára nézve”.

 

A minisztérium felszólította az „érintett államok vezetőit”, hogy akadályozzák meg a külföldi zsoldosok és terroristák alkalmazását, és „azonnal” vonják ki őket a térségből.

Az üzenet Törökországnak és Azerbajdzsánnak szól. 

A hét elején a Guardian és a Reuters egyaránt beszámolt arról, hogy a szíriai Idlib tartományból Törökország katonákat toborzott az Azerbajdzsán és Örményország közötti háborúban való részvételhez.

 

 
Még nincs értékelve
Hirdetés: