Obama volt egészségügyi államtitkára szerint: be kell magukat oltatni az embereknek, vagy sosem lesz vége a koronavírus járványnak

utolsoidok képe

Dátum: 2020-10-06
Hirdetés:

A Harvard Egyetem rangos szakértője és az Obama-kormány egykori egészségügyi államtitkára úgy gondolja, hogy a legrosszabb forgatókönyv szerint a pandémia a végtelenségig elhúzódhat, ha az emberek elutasítják a vakcinát.

 

Dr. Howard Koh arról beszélt a Boston Herald lapnak adott nyilatkozatában, hogy rémálomszerű következményei lehetnek annak, ha az emberek nem fogadják el az egyébként biztonságosnak és hatékonynak minősített koronavírus-védőoltást a közeljövőben.

“Mivel egyesek rendkívül bizalmatlanok a kormány és a kutatók felé, a bizonytalanság szintje pedig ugyanúgy magas, ezért egyre többen lesznek olyanok, akik megtagadják a vakcinát. Ha ez így lesz, akkor sosem lesz vége a pandémiának.”

Jelenleg több száz vakcinajelölttel zajlanak az emberi kísérletek, azonban 2021-ig egészen biztosan egyik gyógyszeripari cég készítményét sem kezdhetik el széles körben alkalmazni. Koh hangsúlyozta, amíg elkészül az oltóanyag, a nyilvánosságot meg kell győzni arról, hogy a beadásával tehetnek saját maguk és mások épségéért is.

“Arra kell törekednünk, hogy az egészségügybe vetett bizalom a lehető legmagasabb szinteken legyen, valamint hozzátenném még a politikusok szavahihetőségét is.”

Koh elmondta, a megfelelő vakcina bevezetése számos kulcsfontosságú dologtól függ, beleértve az ellenanyag minőségét, illetve a folyamatok átláthatóságát, továbbá a szezonális influenza elleni védekezés sikerességét, valamint az álhírekkel kapcsolatos nemzetközi fellépést.

“Véleményem szerint az embereknek el kell magyaráznunk, hogy csakis egy biztonságos és effektív, jóváhagyott védőoltással inthetünk búcsút a pandémiának egyszer s mindenkorra.”

Koh figyelmeztetett, a védőtávolság és a maszkviselés még akkor is mindennapjaink részese maradhat, ha elérhetővé válnak a vakcinák, ugyanis a meg kell várnunk a nyájimmunitás kialakulását.-írta meg a liner.hu

Még nincs értékelve
Hirdetés: