Nyolc vadászgépet küdtek az oroszok az amerikai bombázók elleni a Fekete-tenger felett

utolsoidok képe

Dátum: 2020-09-05
Hirdetés:

Az orosz védelmi minisztérium pénteken közölte, hogy nyolc vadászgép  szállt fel, miután az amerikai légierő B-52 Stratofortress bombázóit észlelte a Fekete-tenger felett.

A legutóbbi, az orosz légtér közelében repülő amerikai bombázók részvételével történt esemény során egy sor orosz vadászgépet küldtek, hogy riasszanak el három B-52 stratégiai bombázót pénteken a Fekete-tenger felett.

"Annak megakadályozása érdekében, hogy az Egyesült Államok Légierő repülőgépei megsértsék az orosz légteret, a Déli Katonai Körzet légvédelmi erőiből 4 Su-27 és 4 Su-30 vadászgépet küldtünk a Fekete és az Azovi-tenger fölé." Közölte az Orosz Föderáció Központja.

Az ügynökség nem közölte, hogy a bombázók valóban megsértették-e az orosz légteret.

Augusztus 28-án hasonló eset történt, amikor két Su-27-es (a NATO jelentése "Flanker" néven futó) vadászgépet küldtek, hogy elriasszanak több B-52 típusú bombázót a Fekete-tenger felett. Másnap hasonló esemény történt a Balti-tenger felett , ismét B-52 bombázókat kellett elriasztani, ezek lassú, nagy hatótávolságú repülőgépek, amelyek hatalmas mennyiségű lőszert képesek  ledobni, és több nukleáris bombát képesek szállítani.

Az augusztus 28-i elfogás az Egyesült Államok soha nem látott erőszakos fellépésének része volt, amely hat B-52 bombázót küldött el, hogy egyetlen nap alatt elrepüljenek mind a 30 NATO-partnerország felett .

 

Még nincs értékelve
Hirdetés: