Németország: vízágyúkkal oszlatták fel a koronavírus korlátozások elleni tüntetést

utolsoidok képe

Dátum: 2020-11-15
Hirdetés:

MUNICH / FRANKFURT (Reuters) - A német rendőrség szombaton Frankfurtban vízágyúval oszlatta fel a a koronavírus lezárások ellen tüntető tömeget mert állításuk szerint nem viseltek maszkot és nem tartották be a szociális távolságot

Mintegy 600  ember tüntetétt Querdenker mozgalomból, amely ellenzi a kormány koronavírus miatt meghozott intézkedéseit.

A rendőrség vízágyúval felszabadította a tüntetés útvonalát, amelyet a Querdenkerek ellen tiltakozó mintegy 300 ember többször blokkolt.

A rendőrség szóvivője szerint a tüntetést azután oszlatták fel, hogy a tüntetők felszólítás ellenére  sem vették fel a maszkokat és nem tartották a szociális távolságot.

Eközben vezető politikusok szerint nem valószínű az ország novemberi lezárásának gyorsan  vége lenne. 

Jens Spahn egészségügyi miniszter Angela Merkel kancellár konzervatív pártjának online rendezvényén elmondta, hogy nehéz hetek, esetleg hónapok állnak előttünk.

"Nagyon hosszú időbe telik nagyon szigorú intézkedésekkel is (a fertőzési arány csökkentése)" - mondta Spahn, rámutatva a dél-német Berchtesgaden körzetre, amely október 20-a óta teljes zárlatban van.

A bajor konzervatív miniszterelnök, Markus Soeder elmondta, hogy nem várja, hogy november vége előtt enyhüljenek a korlátozási szabályok.

„Meg kell-e hosszabbítani  a korlátozó intézkedéseket ? Esetleg, majd meglátjuk ”- mondta, hozzátéve, hogy a következő két hétben a járvány alakulásától függően hoznak döntéseket.

Winfried Kretschmann, Baden-Württemberg miniszterelnöke pedig az Augsburger Allgemeine napilapnak elmondta, hogy karácsonykor a lezárási intézkedések enyhítése csak akkor lehetséges, ha az új fertőzések aránya jelentősen csökken.

Németország arról számolt be, hogy a megerősített koronavírus-esetek 22 461-gyel, 775 556-ra nőttek - derül ki a Robert Koch Intézet (RKI) fertőző betegségekre vonatkozó szombati adatából. A jelentett halottak száma 178-tal 12 378-ra nőtt.

Még nincs értékelve
Hirdetés: