A német katolikus püspöki konferencia elnöke szerint, nagyon rendben lenne, ha lennének női papok

Hirdetés:

LIMBURG, Németország, 2020. szeptember 21. ( LifeSiteNews ) - A német püspöki konferencia elnöke elmondta, hogy „a női diakonátust nagyon legitimnek tartja”.

Egy interjú során a múlt héten Deutschlandfunk , a német közszolgálati rádióban , Bishop Georg Bätzing Limburg  arrol beszélt hogy  a nők szerepe az egyházban, nem csak jelzés értékű, hanem akár lehetnének  női  „diakónusok, női papok, vagy női püspökök is”.

Bätzing szerint a női „ordinációval” kapcsolatos álláspontja „nagyon világos”.

„Pap lettem - mondta -, püspökként pedig engedelmeskedem az egyház tanításának. II. János Pál pápa világossá tette ( Ordinatio Sacerdotalis ): Ez az egyház kötelező tanítása. legkevésbé akarta ezt egyértelművé tenni. ”

„Alapvető teológiai kétely merül fel azzal kapcsolatban is, hogy  kötelező-e még. De ebben a tekintetben számomra ez engedelmesség kérdése. A megbeszélések során -  el tudod képzelni, hogy valójában mindig erről kérdeznek engem.

Aztán Bätzing megkérdőjelezte „nagyon világos” álláspontját. „De ezt is mondom, és ezt mondom Rómának és Rómának is, amit észreveszek, hogy sok esetben ezeket az érveket már nem veszik figyelembe. És mi az az érvelés, amelyet nem lehet megérteni vagy nem lehet elfogadni? Ebben a tekintetben azt mondom: számomra a kérdés nincs lezárva, de nyitott kérdésként ott van az egyházban, és úgy kell kezelni. ”

A püspök elmondta, hogy hagyományosan a katolikusok a teljes férfipapság mellett érveltek, utalva arra a tényre, hogy a pap Krisztusnak az egyházhoz való viszonyát képviseli, és ezáltal tükrözi „a menyasszony és a vőlegény közötti szeretet kapcsolatát”.

Hivatkozott a Galata 3:28 -ra: „Nincs sem zsidó, sem görög, nincs sem rabszolga, sem szabad, nincs férfi és nő, mert mindannyian egyek vagytok a Krisztus Jézusban.”

 
Hirdetés: