A német gazdasági miniszter szerint, a koronavírus korlátozások, több embert fognak megölni, mint maga vírus

utolsoidok képe

Dátum: 2020-09-24
Hirdetés:
A koronavírus-ellenes intézkedéseknek lényegesen súlyosabb következményei lesznek, mint magának a betegségnek, különösen a fejlődő országokban - figyelmeztetett Gerd Muller, Németország gazdasági  minisztere.

A komor prognózist a német tisztviselő a Handelsblatt napilapnak adott interjújában fogalmazta meg. A járvány már kiváltotta "az egyik legnagyobb" éhezési és szegénységi válságot szerte a világon, mondta Muller - és további károkat okoznak az ellene folytatott küzdelemnek köszönhetően.

Csak az afrikai kontinensen további 400 000 halálesetet várunk idén a maláriától és a HIV-től, míg további félmillióan halnak meg a tuberkulózis miatt.

A helyzet abból adódik, hogy a Nyugat, és különösen az EU, segélyezési kereteit a koronavírus elleni harcra fordította ahelyett, hogy másutt segítette volna az elszegényedetteknek. 

A Covid-19 járvány némileg megvakította a Nyugatot, amely szem elől tévesztette a világ többi részén egyre növekvő problémákat - érvelt Muller. 

"Az élelmiszer- és gyógyszerellátás már nem garantált" - mondta. "A nyugat számos segélyprogramját nem finanszírozzák megfelelően."

Végül a fejlődő világ problémáinak elhanyagolása visszatér majd az EU-hoz - véli a miniszter. 

Az EU és különösen Németország  „humanitárius katasztrófák” felé halad , amelyek „épp a küszöbön állnak ”.

„Európa úgy döntött, hogy kétezermilliárd euró értékű programmal támogatja saját gazdaságát. Afrika számára további támogatást nem terveznek. - tette hozzá Muller.

A miniszter nem zárta ki, hogy a koronavírus és az ellene folytatott harc eredményeként a tömeges migráció új hulláma következik be, mivel a Nyugat a fejlődő régiói elhanyagolja a szegényeket, valamint nem kezeli  a háborús helyzeteket és ennek eredményeként a menekültek új áramlását idézi elő.

Noha a miniszter a Covid-19-et továbbra is globális kihívásnak tekinti, úgy véli, hogy ez végül a „legszegényebbeket” sújtja a legjobban.

Még nincs értékelve
Címkék: hirek, Németország, covid-19 Forrás: www.rt.com

Hirdetés: