Nekitámadtak politikus társai a Brazil elnöknek, mert nem akarja kötelezővé tenni a koronavírus elleni oltást

utolsoidok képe 2020-09-07
Hirdetés:

A brazil elnök az elmúlt héten többször is hangsúlyozta, hogy az oltásokat nem fogja kötelezővé tenni, mert ez az egyén döntése, hogy beadatja-e magának a vakcinát. Több ellenzéki politikus is nekiesett az ország vezetőjének a médián keresztül a kijelentése miatt.

A politikusok szerint ezzel Bolsonaro ismét zavart fog okozni a társadalomban, és nem szabadna annak a lehetőségéről beszélni, hogy a vakcinák beadása az egyén döntése vagy sem, mivel jól láthatóak a számok, amik több mint aggasztóak.

Nemrég készült egy felmérés egy civil szervezet által, ami érdekes tényekre mutatott rá. A közvélemény-kutatás részeként 1000 embernél tették fel a kérdéseket az ország különböző területein.

5% mondta azt, hogy semmilyen körülmények között nem akarják a vakcinát, míg további 20% jelezte, hogy nem kíván élni a lehetőséggel – derült ki az Estado de S. Paulo vasárnapi cikkéből, amiről a CNA is beszámolt.

34%-ot tett ki, akik idegenkednek az oltástól. 25-34 éves korosztályba tartozott ez a több mint 30%. 36%-uk pedig evangélikus keresztény. 75% lehet az, akik oltást fognak kapni, ami egyszerre nagy és kis szám, hiszen a maradék százalék résztvevői ebben az esetben folyamatosan fertőzhetik egymást.- írta meg a liner.hu

Még nincs értékelve
Címkék: hirek, Brazília, covid-19 vakcina Forrás: liner.hu

Hirdetés: