Nekitámadt a Nemzeti Népegészségügyi Központ az oltásellenes embereknek

utolsoidok képe

Dátum: 2020-09-12
Hirdetés:

A különböző oltásellenes és az új koronavírus létezésében kételkedő nézetek folyamatosan terjednek az internetes oldalakon, közösségi portálokon, de eljutottak a köznevelési intézetekbe is.

Pedig a védőoltások már bizonyították hatékonyságukat és a hazai adatok is jól szemléltetik azt, hogy hogyan változott meg az egyes védőoltással megelőzhető fertőző betegségek előfordulása.

A védőoltásoknak köszönhetően több halálos betegség eltűnt, a fertőzések száma minimálisra csökkent, és számos, súlyos gyermekbetegségben ma nem hal meg gyermek Magyarországon - írja az NNK.A koronavírus létezik, köztünk van, egyre jobban terjed, hazánkban és külföldön is egyaránt - szögezik le.

A fertőzés terjedésének lassítása csak úgy működhet, ha betartjuk azokat a megelőző, védekező higiénés szabályokat, amelyek megakadályozzák a vírus terjedését. Ilyen az orrot és szájat eltakaró maszk használata.

Bizonyított tény, hogy ha a lakosság 80 százaléka maszkot hordana, a fertőzések száma a tizedére csökkenne

- állapítja meg az NNK.A Nemzeti Népegészségügyi Központ elkötelezett amellett, hogy az általános átoltottság és az újkoronavírus terjedését megakadályozó megelőző szabályok betartása társadalmi normaként váljon elfogadottá.

Hangsúlyozza, hogy a védőoltások elutasítása, az új koronavírus tagadása társadalmilag elfogadhatatlan, ezért igyekszik aktívan fellépni minden félrevezető tájékoztatás, cselekedet ellen.

Ennek kapcsán együttes fellépésre kéri a médiában dolgozókat, gyermekorvosokat, családorvosokat, óvónőket és a pedagógusokat, hogy véleményformáló szerepüknél fogva csak a hiteles forrásból származó információkat továbbítsák - zárul a közlemény.

Még nincs értékelve
Hirdetés: