Napról napra növekszik a csődbe ment vállalkozások száma a világban

utolsoidok képe

Dátum: 2020-09-09
Hirdetés:

A koronavírus válság egyik legriasztóbb ténye, a napról napra növekvő vállalati csődök száma a világban. 

A 2020-ban 11 billió dolláros likviditásinjekció,  az állami támogatás, a mindenkori legmagasabb részvény és kötvényárak, ellenére  a csőd előtt álló vagy már csődbement vállalkozások száma egyre csak növekszik,

Miért?

Mivel a fizetőképes keresletet nem lehet pótolni a likviditás növelésével.

A likviditás növelésére fordított milliárdok hamis biztonságérzetet adnak a befektetőknek és a kormányoknak.

A likviditás növelése csak kockázatot rejt magában és nem oldja meg a pénzügyi összeomlásából fakadó fizetőképességi kérdéseket, miközben a költségek továbbra is magasak.

A  Financial Times szerint a  nagy amerikai vállalati csődeljárások most rekord ütemben zajlanak, és meghaladják a 2009-es pénzügyi válság idején elért szinteket.

Augusztus 17-ig rekord negyvenöt vállalat, amelyek mindegyikének vagyona meghaladja a Egymilliárd dollárt, mind csődvédelmet kérték. 

Németországban mintegy ötszázezer céget tartanak fizetésképtelennek, és egy értelmetlen „fizetésképtelenségi törvény” miatt zombi állapotba jutatta a cégeket, amely csak tovább terjeszti a technikailag csődbe jutott vállalkozások bajait. 

Spanyolországban a Bank of Spain figyelmeztette, hogy az összes vállalat 25 százaléka a fizetésképtelenség miatt a csőd szélén áll.

A Moody's becslései szerint a vezető gazdaságokban a vállalkozások több mint 10 százaléka súlyos pénzügyi csődben van.

Még nincs értékelve
Hirdetés: