Nagyot szigorított a lengyel kormány az abortusz törvényen

utolsoidok képe

Dátum: 2020-10-23
Hirdetés:

2019-ben 1074 beteg gyermeket öltek meg legálisan az anyaméhben Lengyelországban, köztük 435 Down-szindrómás gyermek volt.

LENGYELORSZÁG, 2020. október 22. ( LifeSiteNews ) - Ma, 2020. október 22-én a lengyel alkotmánybíróság kiadott egy határozatot, amely szerint a törvény azon rendelkezése, amely lehetővé teszi "az abortuszt a magzat súlyos és visszafordíthatatlan károsodásának nagy valószínűsége esetén, vagy a magzatot fenyegető gyógyíthatatlan betegség "nincs összhangban a lengyel alkotmánnyal, amelyet 1993 óta engedélyeztek, amíg a fogant gyermek el nem éri azt a kort, amikor képes túlélni az anya testén kívül, a gyakorlatban a terhesség 24. hetéig. .

Ez a döntés az eugenikus okokból történő abortuszt illegálisá teszi Lengyelországban!

Az Alkotmánybírósághoz benyújtott kérelem ebben az esetben pártok közötti parlamenti kezdeményezés volt. Három különböző parlamenti klub, nyolc politikai párt és párton kívüli tag tizenkilenc képviselő és képviselő írta alá a kérelmet.

Az ítélet kimondja, hogy a törvény fenti pontja nincs összhangban az Art. Az alkotmány 38. cikke, amely kimondja, hogy a Lengyel Köztársaság minden ember számára biztosítja az élet törvényes védelmét , és az Art. 30, amely így hangzik: Az ember eredendő és elidegeníthetetlen méltósága az emberi és polgári szabadság és jogok forrása. Sérthetetlen, tiszteletben tartása és védelme a hatóságok feladata.

Másrészt az Art. 31., Sec. Az Alkotmány 3. cikke kimondja, hogy az alkotmányos jogok és szabadságok gyakorlásának korlátozását csak törvény állapíthatja meg, és csak akkor, ha demokratikus államban ezek biztonsága vagy közrendje, vagy a környezet, a közegészség és az erkölcs védelme érdekében szükségesek. vagy szabadság és mások jogai. Ezek a korlátozások nem érinthetik a szabadságok és jogok tartalmát.

Még nincs értékelve
Hirdetés: