Nagyon működik az új Kínai digitális valuta,készpénz helyére szánják

Hirdetés:
A Kínai Népbank (PBOC) közölte, hogy 3,13 millió tranzakciót dolgoztak fel a nemzet szuverén digitális valutájának felhasználásával, a nagyobb városokban, például Sencsenben és Xionganben, a folyamatban lévő kísérleti programok keretében.

Fan Yifei, a bank alelnöke szerint a valutát több mint 1,1 milliárd jüan (162 millió dollár) értékű tranzakcióhoz használták fel.

A kísérletben „pozitív előrehaladást értek el” , augusztus végéig több mint 6700 alkalommal használták a szolgáltatást,  a tranzakciók sokfélesége   a számlafizetéstől és a szállítástól az állami szolgáltatásokig terjedtek.

"A PBOC a digitális renminbit a jövő fontos pénzügyi infrastruktúrájának tekinti" - mondta Fan, ahogy a South China Morning Post idézi.

Az e-jüant többféle fizetési móddal használják, beleértve vonalkódokat, arcfelismerést és tap-and-go tranzakciókat - magyarázta. A kísérleti program keretében több mint 113 300 személyes digitális pénztárcát és körülbelül 8800 vállalati digitális pénztárcát nyitottak meg.

Májusban a PBOC elárulta, hogy szuverén digitális pénzneme időben el fog a következő téli olimpiára. Azt mondta, hogy az új pénznem, amelynek nincs hivatalos neve, de a belső rövidítésével, a DCEP-vel - vagy a Digitális valuta elektronikus fizetésként - ismert, meg oszt majd néhány funkciót a többi kriptovalutával is, például a Bitcoinnal és a Facebook Librával. 

Az előrejelzések szerint az új pénznem helyettesíti fogja a forgalomban lévő készpénzt.

A DCEP-t négy nagyvárosban vezették be: Sencsen, Szucsou, Csengdu és az északi Hebei tartományban található Xiongan területén. A kormány már  a köztisztviselőknek digitális valutában fizeti ki az utazási hozzájárárulást is.

Címkék: hirek, Kína, digitális valuta, DCEP Forrás: www.rt.com

Hirdetés: