Miniszterelnöki főtanácsadó: Örményország tartós háborúra készül Hegyi-Karabahban

Hirdetés:

Örményország hosszú ideig tartó háborúra készül az elszakadt Hegyi-Karabah régió miatt - mondta Vagharshak Harutyunyan, Nikol Pashinyan miniszterelnök főtanácsadója hétfőn, Jereván és Baku közötti háborús helyzetben, és hozzátette, hogy Törökország folytatja geopolitikai érdekek a konfliktusban.

"Mi a hosszú távú háborúra készülünk. Miért? Mert  itt nem Azerbajdzsán, hanem Törökország a főszereplő.

Saját geopolitikai érdekeit követi. A háború időtartama sok tényezőtől függ, többek között attól, milyen intenzitással folynak a harcok, valamint, hogy mi a  nemzetközi közösségek reakciója "- mondta Harutyunyan, aki az 1990-es évek végén örmény védelmi miniszterként dolgozott.

A tanácsadó emlékeztetett arra, hogy a konfliktus mindkét oldalán már több tucat halott katona és civil van.

Törökország figyelmeztet: az azeri-örmény konfliktus „tűzbe boríthatja a régiót"

ANKARA (Reuters) - Törökország felszólította Örményországot vasárnap, hogy haladéktalanul szüntesse be az Azerbajdzsánnal szembeni ellenségeskedést, amely „tűzbe boríthatja a régiót", az örmény és azeri erők összecsapásait követően a szakadár hegyi-karabahi régió felett. Örményország az összecsapások után hadiállapotot hírdetett ki és mozgósította férfi lakosságát. Törökország elítélte Örményországot az Azerbajdzsán elleni provokációk miatt.

Hirdetés: