Megöltek egy Indiai katonát, kettő másikat pedig megsebesítettek, a Pakisztán-Indiai határszakaszon

2020:09:16

India továbbra is kétfrontos fenyegetéssel néz szembe a határán, fokozódik a feszültség Kínával a közös határszakasz vonalán, és Pakisztánnal is a vitatott Dzsammu és Kasmír területén.

India azt  állítja, hogy 17 év alatt  3186 esetben sértették meg a Pakisztániak a tűzszünetet

Legutóbb megöltek egy indiai katonát és további kettőt megsebesítettek, miután a pakisztáni csapatok Dzsammu és Kasmír Rajouri körzetében járőröztek.

Állítólag Pakisztán megsértette a tűzszünetet kedden, amikor is  intenzív habarcs-lövedékkel támadást indított az India katonák ellen -   az Indiai hadsereg a támadást megtorolta.

 

2019. augusztus 5-e óta, amikor India megszüntette Dzsammu és Kasmír különleges státusát, Pakisztán szintén vitatott térséget, 79 indiai biztonsági személyzetet és 71 polgárt öltek meg Dzsammuban és Kasmírban - derült ki a belügyminisztérium, statisztikáiból.

India és Pakisztán többször vádolta egymást a tűzszünet megsértésével. Újdelhi és Iszlámábád közötti diplomáciai kapcsolatok megromlottak, amikor India 2019 augusztusában visszavonta Dzsammu és Kasmír különleges, kvázi autonóm státusát.

Címkék: hirek, Paksiztán, India, 3.világháború    Forrás sputniknews.com

Nekünk egy kávé ára is nagy segítség.Köszönjük!