A második világháború óta nem látott adósságszint felé halad Amerika

Hirdetés:

Meghaladta a 3 ezermilliárd dollárt az USA költségvetési hiánya a mostani pénzügyi évben, ez közel háromszorosa a 2019-es évnek – számol be a hírről a Bloomberg.

Az augusztusi 200,1 milliárd dolláros hiánnyal már 3 ezermilliárd dollár felett van az USA adóssága idén. Tavaly ugyanezen időszak alatt a költségvetési hiány alig haladta meg az ezermilliárd dollárt.

A költségvetési költekezés idén meghaladta a 6 ezermilliárd dollárt, köszönhetően a masszív gazdaságösztönző lépéseknek. Mindeközben a bevételek valamelyest kisebbek voltak, mint a tavalyi év első 11 hónapjában.

A hónap elején a Kongresszusi Költségvetési Iroda azt jelezte előre, hogy az idei hiány elérheti a GDP 16%-át, ami a második világháború óta a legmagasabb szintet jelentené.

Napról napra növekszik a csődbe ment vállalkozások száma a világban

A koronavírus válság egyik legriasztóbb ténye, a napról napra növekvő vállalati csődök száma a világban. A 2020-ban 11 billió dolláros likviditásinjekció, az állami támogatás, a mindenkori legmagasabb részvény és kötvényárak, ellenére a csőd előtt álló vagy már csődbement vállalkozások száma egyre csak növekszik,

Hirdetés: