Ma is több tízezren tüntettek Minszkben, 250 embert őrizetbe vettek

utolsoidok képe 2020-09-13
Hirdetés:

A nap elején Olga Chemodanova, a belorusz belügyminisztérium szóvivője kijelentette, hogy a biztonsági erők Minszkben nagyjából 250 embert vettek őrizetbe nagyszabású ellenzéki tüntetések közepette.

Kormányellenes tüntetők tízezrei vonultak vasárnap a belorusz főváros utcáira a Függetlenség Palotája felé tartva, hogy demonstráljanak az augusztusi elnökválasztás eredményei ellen.

A közlekedési tisztek jelenleg a járművek átirányításán fáradoznak, tekintettel arra, hogy a tüntetők a város számos nagyobb átjáróját és kereszteződését elzárták.

Fehéroroszországban több mint egy hónapja nagyszabású ellenzéki tiltakozó mozgalom tüntet az augusztus 9-i elnökválasztást követően, amelyen a hivatalban lévő Alekszandr Lukasenko hatodik ciklusát nyerte el hivatalában. A belorusz ellenzék elutasította és nem fogadja el a szavazás eredményét. 

Mivel több ezer tüntetőt vettek őrizetbe országszerte, az ellenzék túlzott erőszakkal vádolta a biztonsági erőket, amíg a kormány a tiltakozásokat külföldi beavatkozásnak vádolta.

Még nincs értékelve
Hirdetés: