Lövések dördültek a kínai-indiai határnál, a két fél egymást vádolja

utolsoidok képe 2020-09-08
Hirdetés:
Kína azzal vádolta az indiai csapatokat, hogy megsértették a kelet-ladakhi határ tényleges határát, és figyelmeztető lövéseket adtak le, a tűzszüneti megállapodás ellenére. India szerint viszont a kínai járőr lőtt..

Az eset kínai-indiai Himalája határánál, hétfőn történt, a  Pangong Tso tótól délre. A kínai fél szerint az indiai csapatok megsértették kína területét, és „lövöldözni kezdtek”. A kínai csapatok  megtették a megfelelő védelmi ellenintézkedéseket - mondta Peking.

"A kirívó tett durván megsértette a két fél között korábban kötött megállapodásokat, és tovább fokozta a regionális feszültséget, ami könnyen félreértésekhez és téves ítéletekhez vezethet" - mondta Zhang Shuili, a Kínai Népi Felszabadítási Hadsereg (PLA) nyugati századparancsnokságának szóvivője -  kedden reggel.

Kína katonai és külügyminisztériuma felszólítja Újdelhit, hogy fegyelmezze meg az incidensben érintett indiai csapatokat

Újdelhi elutasította, a vádakat, állításuk szerint, hétfőn egyetlen alkalommal sem lépték át csapataik a vitatott területre és semmilyen lövéseket nem adtak le. Mindkét jogsértést Peking követte el - közölték.

Még nincs értékelve
Hirdetés: