Közel 200 ezret kaphatnak a kevés pénzből élők a brit kormánytól, hogy betartsák a karantén szabályokat

Hirdetés:

Brit médiaértesülések szerint Boris Johnson a hétvégén tudományos tanácsadókkal és gazdasági szakértőkkel tanácskozik intézkedési csomagról, amellyel leállás nélkül, kifejezetten szigorú szabályokkal kívánja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát.

A tervezetből a sajtó már kiderített pár részletet:

500 font (kb. 196 000 forint) járhat azoknak az alacsony jövedelemmel rendelkező embereknek, akiknek karanténba kell vonulniuk, ezzel ösztönöznék őket arra, hogy a bevételkiesés miatt ne kockáztassák meg a szabályszegést.

Aki viszont megszegi a karantént, azt komoly összegre bírságolhatják: 1000-10 000 fontot (~390 ezer-3,9 millió forint) is fizethet, aki nem tartja be a szabályokat.

Azokat a cégtulajdonosokat is ugyanennyire büntethetik, aki kirúgással fenyegetik a karantén miatt otthon maradó dolgozóikat.

A brit miniszterelnök még pénteken azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy

ugyan a második hullám elkerülhetetlen, muszáj lesz gazdasági leállás nélkül végigcsinálni, a brit gazdaság ugyanis nem élné túl a tavaszihoz hasonló leállást.

Johnson elmondta: a legjobb esély a járvány megfékezésére, ha mindenki betartja a szabályokat, és amint úgy érzi, beteg lehet, házi karanténba vonul.

 

Címkék: hirek, covid-19, Anglia Forrás: www.dailymail.co.uk

Hirdetés: