Koronavírus:Angliában QR-kódos oltási igazolás kell majd ahhoz, hogy az emberek beléphessenek különböző rendezvényekre

utolsoidok képe

Dátum: 2020-11-21
Hirdetés:

LONDON, 2020. november 20. ( LifeSiteNews ) - Amint az Egyesült Királyság belépet második koronavírus lezárásá harmadik hetébe, a kormány terveket készít egy digitális kódról, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy beléphessenek különböző eseményekre, annak alapján, hogy kaptak-e  koronavírus oltás vagy sem.

A The Telegraph arról számolt be, hogy azok, akik megkapták a koronavírus elleni oltást, "egy QR-kódot fognak kapni a mobiltelefonjukra, hogy ezzel igazolhassák azt, hogy megkapták az oltást és beléphessenek nagy kulturális és sporteseményekre -  a miniszterek által megfogalmazott javaslatok alapján".

Kormányzati források arról besztéltek a lapnak, hogy „a beoltott embereknek ki kell adni egyfajta immunitási igazolást”.

„Ne feledje, vannak olyan országok például, ahol, azt tervezik, hogy csak a beoltott emberek léphettnek be az állami fenntartású óvodákba, iskolákba”

Hozzátette, hogy egy ilyen lépés „több embert ösztönözne oltás elfogadására”.

Egy másik kormányzati alkamazott megjegyezte: "A társadalomban való normális részvétel egyik módja az lenne, hogy akik oltásokat kaptak valamilyen QR-kóddal vagy valamilyen immunitási tanúsítvánnyal, igazolhassák, hogy megkapták az oltást és tesztelték őket."

A The Telegraph hivatkozott az agytröszt Policy Exchange által a közelmúltban megjelent , a digitális személyazonosító igazolványokat szorgalmazó cikkre, amely azt javasolta:

„Amint az oltás tömegesen megkezdődik, a digitális tanúsítványokat fel lehet használni arra, hogy ösztönözzék a lakosságot az oltás elfogadására. Az oltási igazolások előfeltétele lehet annak, hogy az emberek beléphessenek azokba a létesítményekbe , ahol a fertőzés kockázata magasabb. ”

A jelentés kifejezetten kimondja, hogy a QR-kód közvetlenül az oltáshoz kapcsolódna. "Fontos, hogy az igazolást az oltáshoz kell kötni, nem pedig az antitestek jelenlétéhez - tekintettel az immunitás útlevelekkel kapcsolatos jól ismert problémákra."

A QR-kódokra vonatkozó javaslatot, amely bizonyíték arra, hogy koronavírus elleni oltást bárki megkapta, a Ticketmaster már felvetette . Bár tervük még fejlesztés alatt áll, a vállalat azt javasolja, hogy a jegyek megvásárlása után a rajongóknak a koncert előtt 24–72 órával ellenőrizni kell, hogy beoltották-e őket a COVID-19 ellen, vagy negatív eredményt kaptak-e a tesztre.

 
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hirdetés: