Koronavírus: A WHO kétmillió halottal számol az oltás megérkezéséig

Hirdetés:
A koronavírus okozta halálesetek száma megduplázódhat, elérheti a kétmilliós határt, még mielőtt egy oltóanyag széles körben elterjedne - figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sürgősségi vezetője, Mike Ryan.

A jelenlegi, alig egymillió határ alatt lebegő halálesetek száma könnyen megduplázódhat, anélkül, hogy „összehangolt” erőfeszítéseket tennének a hatékony oltóanyag mielőbbi elérhetővé tétele érdekében - mondta Ryan pénteki sajtótájékoztatóján.

"Hacsak nem csináljuk meg hamarabb... az a szám, amiről beszélsz [kétmillió halálesetről], nemcsak elképzelhető, de sajnos nagyon is valószínű" - mondta.

A tisztviselő arról is beszélt, hogy az elmúlt hetekben világszerte regisztrált terjedési arányok folyamatosan növekednek, miután számos országban lazítottak a korkátozásokon.

"Nagyon remélem, hogy nem vádoljuk majd a fiatalokat, hogy: mindez a fiatalok miatt van" - mondta. "Az utolsó dolog, amire egy fiatalnak szüksége van.

Az a helyzet Európa  több országban, köztük Franciaországban az Egyesült Királyságban, hogy a Covid-19 esetek száma valaha volt legmagasabb napi emelkedéséről számolt be, és ez továbbra is nagyon „aggasztó” , mondták a WHO illetékesei, és arra kérték a hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent még az influenza járvány megérkezése előtt.

A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint világszerte több mint 32,3 millió ember fertőződött meg a betegségben, és több mint 980 ezren haltak meg.

Hirdetés: