Koronavírus: Tízezer dollárra bírságolták meg a Baptista gyülekezetet egy Istentisztelet megtartása miatt

Hirdetés:

SANTA CLARA, Kalifornia, 2020. augusztus 27. ( Liberty Counsel ) - Múlt pénteken a Santa Clara Megyei Népegészségügyi Hivatal levelet tett közzé az Északi-völgyi Baptista Gyülekezet ajtajain, követelve a személyes istentiszteletek leállítását.

A gyülekezet vasárnap délelőtt és este istentiszteleteket tartott, majd 10 000 USD (szolgálatonként 5000 USD) pénzbírságot kapott. A büntetés magában foglalta azt a tényt is, hogy az egyházi résztvevők énekeltek,  a szociális távolságot viszont betartották.

A közegészségügyi szakértők  megállapították, hogy az együttes maszk nélküli énekelt ez veszélyes mert  továbbítja a koronavírus vírusrészecskéket a levegőben.

A megye megköveteli, hogy a North Valley Baptista gyülekezet  teljes mértékben tartsa be a kockázatcsökkentési rendeletet és irányelvet. Az állam július 13-i a koronavírus miatt rendeletet alkotott. A rendelet betartásának elmulasztása, komoly pénzbírságot von maga után.”

Trieber lelkész 45 éve szolgál a North Valley Baptista Egyházban. Most azonban kénytelen volt kockáztatni a börtönbüntetést, hogy kiálljon Isten és gyülekezete mellett.

Azt mondta: „A kisgyermekek és a szülők sírnak. Istentiszteletre akarnak jönni. Nem hozhatnak törvényeket az egyház ellen. Jogunk van Istent imádni.

Aggódom a város és ezen a környéken élő emberek lelki egészségéért. Az egészség fontos, de a lelki egészség a legfőbb.

És mivel bezártak minket ebből a gyülekezeti megyéből, megnőtt a száma az öngyilkosságoknak, a családon belüli erőszaknak, a kábítószer-függőségnek, a hajléktalanságnak és az alkoholizmusnak . Vissza kell térnünk Isten imádatához. 

Hirdetés: