Koronavírus: Olaszországban két személy közötti utcai beszélgetés is tiltott, még szájmaszkban is

utolsoidok képe

Dátum: 2020-10-16
Hirdetés:

Olaszországban napról-napra jelentősen emelkedik a regisztrált fertőzöttek száma, amely csütörtökre rekordot döntött. Több városban vörös zónássá minősítettek egyes területeket.Az olasz kormány ezért tovább szigorította a koronavírus elleni intézkedéseket.

  • Genova öt belvárosi kerületét nyilvánították vörös zónának, ahol a két személy közötti utcai beszélgetés is tiltott, még szájmaszkban is. Tiltott bármilyen tömörülés köztéren és magánlakásban, az üzleteket este kilenc és reggel nyolc óra között lezárják, kivéve a gyógyszertárak és a dohányüzletek automatáit.
  • Hasonlóképpen kijárási tilalmat vezettek be a Nápoly közeli Arzanóban a következő tíz napra, ahol a kereskedelmi tevékenységet és az oktatást is leállították a túlzottan megemelkedett járványgörbe miatt.

A lombardiai tartományi elnök, Attilio Fontana úgy nyilatkozott, a régióban tesztelnek a legtöbbet, ez magyarázza az egyre magasabb adatokat, ennek ellenére "folyamatos ellenőrzés alatt tartjuk a helyzetet". Hangsúlyozta, hogy szükség esetén újabb korlátozásokat vezetnek be, de a tartományt nem zárják ismét le, mint tavasszal.

 

Még nincs értékelve
Címkék: hirek, koronavírus, Olaszország Forrás: mti.hu

Hirdetés: