Koronavírus Magyarországon: 132 új eset, április közepe óta nem volt ennyi

Hirdetés:

Meredeken emelkedik az új koronavírusos esetek napi száma Magyarországon, 132 újabb fertőzést észleltek az elmúlt 24 órában, új halálozás nem történt. Csak egyszer regisztráltak egy nap alatt több fertőzöttet hazánkban, áprilisban. A kormány mai ülésén tárgyalja a további szükséges intézkedéseket.

Ezzel 5511 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3759-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1138 fő.

 

 Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 78 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, kérik a szakemberek a kormányzati információs portálon.

Hirdetés: