Kínai elnök a G20-as csúcstalálkozón: szükség van az egészségügyi QR-kódok bevezetésére

utolsoidok képe

Dátum: 2020-11-22
Hirdetés:
Hszi Csin-ping kínai elnök a G20-csúcstalálkozón felszólalt egy egészségügyi QR-kódok bevezetése mellett, mondván, hogy ez segít helyreállítani a koronavírus sújtotta nemzetközi kereskedelmet és utazást.

„Helyre kell állítanunk a biztonságos és zavartalan működését a globális ipari és ellátási láncokat”

Emellett olyan mechanizmusok létrehozását szorgalmazta, amelyek leegyszerűsítik az emberek „rendezett áramlását” a koronavírus által sújtott világban. Jöhetnek QR kódok formában, amelyek tartalmazzák az emberek egészségügyi információit - mondta Xi.

Kína globális mechanizmust javasolt az egészségügyi bizonyítványok kölcsönös elismerésére a nukleinsavvizsgálati eredmények alapján, nemzetközileg elfogadott QR-kódok formájában. Reméljük, hogy több ország csatlakozik ehhez a mechanizmushoz.

Az ilyen típusú QR-kódok már aktívan használatosak Kínában, ahol a belső utazás nagymértékben függ attól, hogy megfelelő „egészségügyi állapotban van-e az utazó". Az emberek mozgásának nyomon követésére szolgáló eszközöket, beleértve a mobil alkalmazásokat és a QR-kódokat, más nemzetek is megvalósították a koronavírus-járvány közepette, bár globális rendszer még nem alakult ki.

 

Átlag: 5 (1 szavazat)
Hirdetés: