Kínában átírják a Bibliát és Isten tízparancsolatát, hogy jobban megfeleljen a kommunista párt elvárásainak

utolsoidok képe

Dátum: 2020-09-20
Hirdetés:

CNA Staff, 2020. szeptember 19., 16:56, MT ( CNA ). - A kínai kormány továbbra is börtönbe zárja a katolikus papságot - beleértve a püspököket is -, akik nem hajlandók támogatni a kommunista pártot, derült ki Jiangxi tartományból érkező új jelentésből.

Az UCA News szerint a Yujiang egyházmegye azon papjait, akik nem hajlandók csatlakozni a Kínai Hazafias Katolikus Egyesülethez, szeptember 1-től házi őrizetbe tartják. Ezeknek a papoknak megtiltották, hogy „papi minőségben bármilyen vallási tevékenységet folytassanak”. ez büntetésük része.

Évtizedek óta Kínában két egyház létezik az igazi a  „földalatti” egyház, ami teljes egységeben Rómával, és az állami fenntartású Kínai Hazafias Katolikus Egyesület (CPCA). A  CPCA-hoz a püspököket a kommunista párt nevezi ki.

Az üldözés különösen heves Jiangxi tartományban. Ott a Közbiztonsági Iroda és az Egyesült Front Munkaügyi Minisztériuma arról tájékoztatta a papságot, hogy ha nem csatlakoznak a CPCA-hoz, akkor nem engedhetik meg, hogy prédikáljanak.

Ezenkívül a Kínai Kommunista Párt megpróbálta átírni a 10 parancsolatot, hogy jobban tükrözze a kommunista elveket, és a Biblia átírásán dolgozik.

Még nincs értékelve
Hirdetés: