Kim Dzsong Un bocsánatot kért a néptől a nehéz gazdasági helyzetért, majd felvonultatta az új ballisztikus rakétákat

utolsoidok képe

Dátum: 2020-10-10
Hirdetés:

Kim Dzsong Un bocsánatot kért azért, mert nem javította az észak-koreaiak életét. Tette mindezt a szombati  katonai felvonulás előtt, ahol két év óta először mutatta be az ország nagy hatótávolságú ballisztikus rakétáit.

Az ország az uralkodó Munkáspárt megalapításának 75. évfordulóját  koncertekkel és fesztiválok sorával,  ünnepelte meg, ahol Kim üzeneteket küldhetett a hazai és a külföldi közönségnek.

A felvonuláson először szerepeltek Észak-Korea ballisztikus rakétái azóta, hogy Kim 2018-ban elkezdett találkozni a nemzetközi vezetőkkel, köztük Donald Trump amerikai elnökkel.

"Folytatjuk a honvédelmi erőnk és az önvédelmi háborús elrettentés kiépítését" - mondta Kim, de megfogadta, hogy az ország katonai erejét nem használják megelőzően senki ellen sem. Nem tett közvetlen említést az Egyesült Államokról vagy a most elakadt denuklearizációs tárgyalásokról.

Kim a nemzetközi szankciókat, a tájfunokat és a koronavírust hibáztatta azért, mert megakadályozta a gazdasági fejlődés ígéreteinek teljesítésében.

"Szégyellem, hogy soha nem tudtam megfelelően meghálálni nektek ezt az óriási bizalmat amit kaptam" - mondta. "Az én erőfeszítéseim és odaadásom nem volt elegendő ahhoz, hogy népünket kijuttassuk nehéz megélhetésből."

Kim néha érzelmesnek tűnt, és megköszönte a katonaságnak, hogy keményen dolgozott, azon hogy reagáljon nyári tájfunokra, és megakadályozta a koronavírus kitörését.

Kim azt mondta, hogy hálás, hogy egyetlen észak-koreai sem mutatta pozitív eredményt a betegség szempontjából, ezt az állítást Dél-Korea és az Egyesült Államok korábban megkérdőjelezte.

Szöul és Washington tisztviselői szerint az északi új stratégiai fegyvereket mutathattak be. A felvonulás kezdeti felvételei azt mutatták, hogy a hagyományos csapatok formátumai mellet, más járműveken ballisztikus rakéták is láthatóak.

Még nincs értékelve
Hirdetés: