Katolikus iskolában prédikált a muszlim imám, Jézust pusztán egy prófétának nevezte

Hirdetés:

DUBLIN, Írország, 2020. október 9. ( LifeSiteNews ) - A   dublini katolikus iskola meghívott egy muszlim vezetőt, hogy áldást adjon a diákoknak, valamint imádkozzon velük, amelyben Krisztust puszta „prófétának” nevezi.  

Egy helyi imám  csatlakozott  Fr. Fergal MacDonagh a Dolours of Our Lady templomban, a Delfinben az ima istentiszteleten az új tanév kezdete alkalmából. 

A muszlim vezető elmondta: „Arra kérjük a mindenhatót, hogy áldást küldjön minden szeretett szolgájának, Ábrahámnak, Jézusnak, Mohamednek, Dávidnak…” Fr. MacDonagh a közelben, karba tett kézzel állt.

Az imám folytatta egy imával, amelyet közvetlenül a Korántól olvasott fel. Miután elolvasta az arab szöveget, felolvasta az angol fordítást, amely közvetlenül arra utalt, hogy Krisztus csak egy a próféták közül. 

"Uram, minden dicséretet mond neked, és arra kérünk téged, hogy áldásod és békességedet küldd el minden szeretett szolgádnak, a prófétáknak, Jézus Krisztusnak, Ábrahámnak, Mohamednek és mindnyájuknak." 

A közelmúltbeli közös ima istentisztelet is volt nem ez volt az első alkalom, hogy Fr. MacDonagh szolgálatai során népszerűsítette az iszlámot. 

Imam Ismail Kotwal azt mondta a  Dublin Inquirer  , hogy Fr. MacDonagh korábban meghívta, hogy beszéljen az egyik prédikációján a böjtről.

Hirdetés: