Katar próbálja csillapítani a háborús feszültséget Izrael és a Hamász között

utolsoidok képe 2020-08-19
Hirdetés:

Katar komoly erőfeszítéseket tesz az Izrael és a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet közötti katonai eszkaláció megakadályozására, közölte szerdán Mohammed al-Emadi katari küldött.

„Katar intenzív tárgyalásokat folytat a legmagasabb szinten azzal a céllal, hogy megakadályozza az eszkalációt, és megvédje a gázai lakosokat a további válságoktól és csapásoktól”.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök ismét figyelmeztette a palesztin terrorcsoportokat a Gázai övezetben.

„Naponta, 11 egymást követő éjszaka, mérünk csapást a Hamászra. Ha szükséges, sokkal többet fogunk tenni. Meg kell érteniük, hogy ami a legutóbb történt velük, többszörösen fog megtörténni, [a Hamásszal] és az Iszlám Dzsiháddal”, mondta a miniszterelnök a Kneszet egyik bizottsága előtt.

Továbbá azt sugallta, hogy Izrael ismét alkalmazhatja a Hamász és az Iszlám Dzsihád vezető tagjait célzó likvidálási akciókat, ha az erőszak tovább fokozódik.

„Látták, hogy készek vagyunk az összes eszköz bevetni, beleértve a [célzott gyilkosságokat], ha a dolgok úgy alakulnak” – mondta, valószínűleg Baha Abu Al-Ata Iszlám Dzsihád parancsnok novemberi kiiktatására célozva.

A katari Al-Araby Al-Jadeed újságnak nyilatkozó palesztin hatósági forrás szerint a Hamász közölte a hétfőn az övezetbe látogató egyiptomi hírszerzés tiszviselőiből álló delegációval, hogy a közeljövőben újraindítja a Visszatérés Menete erőszakos tüntetéseket a határnál, ha Izrael nem kötelezi el magát a megállapodás végrehajtására, és a léggömbök küldése is folytatódik. Mire az egyiptomiak továbbították Izrael Hamász vezetőinek likvidálására vonatkozó fenyegetését.

Szerdán is folytatódott a terror léggömbök jelensége, tucatnyi tüzet okozva a határ melletti izraeli területeken.

Háborúval fenyegette az izraeli államfő a Hamászt

Háborúval fenyegette az izraeli államfő a Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamászt kedden, az innen indított, gyújtószerkezetekkel megrakott léggömbök újbóli felbukkanása miatt, amelyek több dél-izraeli településen is tüzet okoztak. - Ha háborút akarnak, megkaphatják. A Hamásznak tudnia kell, hogy ez nem játék - jelentette ki Reuven Rivlin a Gázai övezettel szomszédos izraeli területen tett látogatása során, és egyúttal köszönetet mondott a helyi tűzoltóknak a sikeres munkájukért.

Még nincs értékelve
Hirdetés: