A kanadai középiskolában rendőrt hívtak a diákra, mert nem akart maszkot viselni

Hirdetés:

STETTLER, Alberta, 2020. szeptember 4. ( LifeSiteNews ) - Egy kanadai iskola kihívta a rendőrséget egy 12. osztályos tanulóra, aki nem volt hajlandó maszkot viselni. Az eset azt eredményezte, hogy a diák rendőri kíséret nélkül saját akaratából elhagyta az iskolát.

Az eset szerdán történt Alberta középső részén, Stettler városában található Wm E Hay Stettleri középiskolában. Azt követően hozták nyilvánosságra, hogy Sabrina Wedlund, a diák édesanyja, közzétette az esetet Facebook-bejegyzésben.

- Nagyon büszke vagyok rád, Jordan Wedlund. Ma reggel bement a Stettler Gimnáziumba, és nem volt hajlandó maszkot viselni, és azt mondta, hogy azért van itt, hogy tanuljon. A maszkok nem csinálnak semmit. A személyzet néhány percig vitatkozott vele, majd úgy döntött, hogy felhívja az RCMP-t, hogy kikísérje ki az iskolából. ”- írta Wedlund egy szeptember 2-i Facebook-bejegyzésében.

Az anya  LifeSiteNews-nak elmondta, hogy miután 17 éves fia nem volt hajlandó maszkot viselni, az iskola rendőrt hívott a fiára.

Wedlund elmondása szerint szeptember 2-án, felment az osztályterembe, az iskola vezetői megkérdezték tőle, hol van a maszkja, mire erre azt válaszolta: „Nekem nincs. Nem akarom hogy legyen.

Ezen a ponton Wedlund elmondta a LifeSiteNews-nak, hogy figyelmeztették a fiát, az igazgató és a többi alkalmazott elmondta neki, hogy a szabályok szerint maszkot kell viselnie. Nem volt hajlandó, és azt mondták neki, hogy menjen az igazgatói irodába.

Wedlund szerint a fia azt mondta az igazgatónak: „Tudod mit? Nem félek a COVID-tól. Egészséges vagyok. Jól vagyok. Ha félsz tőle, viseld te a maszkot. Megvédheted magad, ha ezt érzed helyesnek, de jogom van nem viselni. ”

Címkék: hirek, covid-19, Kanada Forrás: www.lifesitenews.com

Hirdetés: