A kanadai kormány kiterjesztené az eutanáziához és az öngyilkossághoz való jogot az országban

Hirdetés:

A kanadai kormány által ebben a hónapban újra benyújtották törvényjavaslat ami kiterjesztené az eutanáziához és az öngyilkossághoz való jogot az országban,  - közölték a katolikus vezetők

"Egyértelműen megerősítjük és fenntartjuk az emberi élet szentségébe vetett alapvető hitet, egy olyan értéket, amelyet hazánkban sok más emberrel megosztunk, beleértve a különböző hitű és egyáltalán nem hívő embereket is" - Richard Gagnon érsek, a kanadai konferencia elnöke katolikus püspökök véleményét, küldte el Justin Trudeau miniszterelnöknek írt levelében.

"A megtévesztő eufemizmus ellenére az" orvosi segítség a haldoklásban "(MAiD) továbbra is egyszerűen az eutanázia és az öngyilkosság segítése - vagyis az emberi élet közvetlen elvetése vagy az öngyilkosságában való részvétel, ami soha nem igazolható" - tette hozzá Gagnon. a Grandin Media szerint.

Kanada szövetségi kormánya szerint a törvénytervezetet a quebeci legfelsőbb bíróság 2019. szeptemberi döntésére válaszul írta, amely megállapította, hogy az eutanáziának vagy az öngyilkosságnak való megfelelés érdekében az „ésszerűen előrelátható halál” követelményét megsértette. A kanadai Jogok és Szabadságok Chartájának azon rendelkezéseit, amelyek garantálják a kanadai személyek életének, szabadságának és biztonságának jogait.

Hirdetés: