Kanadában a katolikus püspökök tiltakoznak, mert az állam túlzottan korlátozza a misén résztvevő hívők számát, a koronavírusra hivatkozva

Hirdetés:

CNA Staff, 2020. szeptember 23., 09:01, MT ( CNA ). - A kanadai Quebec tartomány vallási vezetői felszólalnak  COVID-19 korlátozások szigorítása ellen, mert azt tapasztalják, hogy szigorúbb korlátozások alá esnek a szentmisék, mint például a mozik vagy színházak.  

Quebec egészségügyi és szociális ügyekért felelős minisztere szeptember 20-án egészségügyi rendeletet adott ki, amely a zárt térben tartandó szentmiséken való részvételt 50 főre korlátozta, de van olyan régió is ahol  csak 25 fő a megengedett  - például Montrealban és Quebec Cityben. Az új korlátozásokat a COVID-19 esetek közelmúltbeli növekedése miatt hozták.

A quebeci vallási vezetők koalíciója, a Table interreligieuse de concertation szerint a kormány nem volt nyitott a „közvetlen és állandó kapcsolatfelvételre” a vallási vezetőkkel - ezt a helyzetet a koalíció „kiábrándítónak és elfogadhatatlannak” nevezte.

A szeptember 21 nyilatkozatban , Bishop Christian Rodembourg Saint-Hyacinthe elnöke, a Közgyűlés katolikus püspöki Quebec, azt írta a csoport nevében, hogy az egyházaknak is hasonló elbírálás alá  kellene esnie, mint előadótermeknek, moziknak, színházaknak, amelyek legfeljebb 250 embert fogadhat egyszerre.

Hirdetés: