Japánban a kormány mindenkit beoltatna koronavírus ellen, a miniszterelnök lemondott

utolsoidok képe 2020-08-29
Hirdetés:

A jövő év közepéig az ország valamennyi állampolgárát beoltanák Japánban a koronavírus ellen.A japán kormány az ország valamennyi lakója számára biztosítani akarja a koronavírus elleni vakcinát 2021 közepéig – írta a Jomiuri című japán lap.

A lap tudni véli, hogy ez az elképzelés részét képezi a járvánnyal szembeni intézkedések új csomagjának, amelyet pénteki sajtóértekezletén fog ismertetni a japán miniszterelnök.

Japán már írt alá szerződést az AstraZeneca nevű brit-svéd gyógyszeripari csoporttal és az amerikai Pfizerrel 120 millió adag kísérleti vakcina szállításáról. A japán hatóságok további öt külföldi gyógyszergyártóval folytatnak tárgyalásokat.

A legutóbbi adatok szerint a szigetországban 66,4 ezerre emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, 1254 ember halt bele a betegségbe.

Ugyanazon a napon amikor a bejelentést tették a Japán miniszterelnök bejelentette lemondását.

Abe Sinzó romló egészségi állapotára hivatkozva távozik hivatalából.

Nem akart zűrzavart okozni azzal, hogy váratlanul mond le, de fekélyes vastagbélgyulladása kiújult, és további romlással fenyeget – közölte Abe Sinzo japán miniszterelnök, aki bocsánatot kért a japánoktól azért, hogy nem tölti ki a jövő szeptember végéig szóló mandátumát.

Még nincs értékelve
Hirdetés: